Kalıp maya, 2 su bardağı ılık sütün içinde eritilir. Karışımın içine 2 yemek kaşığı şeker ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Un ve tuz aynı anda yoğurma kabına eklenip önce yavaş şekilde
karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar en az 15 dk. yoğurulur. Kıvama gelen hamur, üzeri kapatılarak 45 dk, mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra 10 eşit parça bezelere ayrılır. Ardından silindir şekline (30 cm uzunlukta) getirilen bezeler, düz bir zemin üzerinde elimizin iç kısmıyla, iki ucu ters yöne kıvrılarak yuvarlanır ve uçları birleştirilir. Pişirme tepsisine alınan açmalar 45-50 derecelik fırında 15-20 dk mayalanmaya bırakılır. Ardından zerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ile süslenen hamur, 180 °C’lik fırında 30-35 dk. kadar pişirilir.
Afiyet olsun.