Tarifler Diyet Tarifler Diyet Açma
MALZEMELER
Realife Diyet Buğday Unu
Pişirmeden önce tepsi içerisinde ki açmaları 15-20 dk boyunca 45-50 derecelik fırında mayalanmaya bırakalım.
Diyet Açma
Pişirme Önerisi
Daha lezzetli bir ekmek elde etmek için, hamur fırında mayalanırken fırına, ısıya dayanıklı bir kabın içerisinde kaynar su koyulur. Pişirme esnasında da kaynar su fırında olmalıdır.
Kaç Kişilik
10 Adet
Hazırlama Süresi
90 Dakika
Pişirme Süresi
30 - 35 Dakika
NASIL HAZIRLANIR ?

Kalıp maya, 2 su bardağı ılık sütün içinde eritilir. Karışımın içine 2 yemek kaşığı şeker ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Un ve tuz aynı anda yoğurma kabına eklenip önce yavaş şekilde
karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar en az 15 dk. yoğurulur. Kıvama gelen hamur, üzeri kapatılarak 45 dk, mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra 10 eşit parça bezelere ayrılır. Ardından silindir şekline (30 cm uzunlukta) getirilen bezeler, düz bir zemin üzerinde elimizin iç kısmıyla, iki ucu ters yöne kıvrılarak yuvarlanır ve uçları birleştirilir. Pişirme tepsisine alınan açmalar 45-50 derecelik fırında 15-20 dk mayalanmaya bırakılır. Ardından zerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ile süslenen hamur, 180 °C’lik fırında 30-35 dk. kadar pişirilir.

 

Afiyet olsun.

Obezite ve diyabet hastalarının Realife un ve unlu mamüllerine ulaşması artık daha kolay!
Realife unlu mamüllerine Masum Beyaz Diyet ve Diyabet Fırınımızdan veya online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.