İlk olarak pekmez ve tahin karıştırılarak buzdolabında katılaşmaya bırakılır. Ardından ılık sütün içine maya eritilerek, bal eklenip karıştırılır. Maya ile bal eridikten sonra tuz ve sıvı yağın eklendiği karışıma azar azar Realife diyabetik un ilave edilir ve pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. 30 dk. boyunca buzdolabında bekletilen hamur, 10 eşit parçaya bölünerek bezeler haline getirilir. Realife diyabetik un yardımı ile açılan bezelerin arasına, oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağı sürülür. Ardından üst üste konulan 10 kat hamur büyük bir parça halinde açılır. Önce sağ ve sol yanlardan katlanan hamur, sonra aşağıdan ve yukarıdan katlanarak kare haline getirilir. Ardından buzdolabında 40 dakika daha dinlenmeye bırakılır.
Kare hamur açılabilecek en ince şekilde dikdörtgen forma getirilir ve eşit üçgenler halinde kesilir. Elde edilen üçgenlerin kısa düz kenarına 2-3 cm lik yırtmaçlar atılarak, hamurun arasına çay kaşığı yarımı ile pekmez tahin karışımı sürülür. Ardından hamur yırtmaçlı kenarlardan başlanarak rulolar halinde yuvarlanır. Tepsiye dizilen kruvasanlar 40 dk. boyunca mayalanmaya bırakılır. Bir yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve fırça yardımı ile kruvasanaların üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 180 °C’lik fırında 15 dakika, sonrasında 200°C ye çekilmiş fırında 15 dakika daha piştikten sonra servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.