Tarifler Diyabetik Tarifler Diyabetik Ekşi Mayalı Tencere Ekmeği
MALZEMELER
Realife Diyabetik Buğday Unu
Diyabetik ekşi mayalı tencere ekmeği, Realife Diyabetik un kullanılarak yapılmıştır. Çünkü Realife diyabetik un içeriğindeki enzime dirençli nişasta sayesinde sizi diyabetin etkilerinden korur.
Diyabetik Ekşi Mayalı Tencere Ekmeği
Pişirme Önerisi
Kaç Kişilik
4 Kişilik
Hazırlama Süresi
180 Dakika
Pişirme Süresi
15-20 Dakika
NASIL HAZIRLANIR ?

Maya ılık suyun içinde eritilir. Sıvı tatlandırıcı eklenir ve karışıma önce Realife diyabetik un, daha sonra da tuz eklenerek yoğurma işlemine başlanır. Sıvı yağ 3 aşamada süzdürerek hamurun her yerine gelecek şekilde eklenir ve yoğurma işlemine 10 dk. daha devam edilir. Üstü kapalı bir kabın içinde oda sıcaklığında, en az 12 saat bekletilen hamur ele yapışan bir kıvamdayken, yağlanmış tencereye konur. Kenarlarından içeri doğru bastırılan hamura üstü bombeli görünüm verilir. Döküm tencerenin kapağı kapatılır ve hamur 30 dk. daha mayalanmaya bırakılır. 220 °C’lik fırında önce kapak kapalı halde 30 dk pişirilir. Daha sonra kapak açılarak 15-20 dk. daha (üstü kızarana kadar) pişmeye devam eder.

Obezite ve diyabet hastalarının Realife un ve unlu mamüllerine ulaşması artık daha kolay!
Realife unlu mamüllerine Masum Beyaz Diyet ve Diyabet Fırınımızdan veya online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.