Tarifler Diyabetik Tarifler Diyabetik Cevizli Tarçınlı Kek
MALZEMELER
Realife Diyabetik Buğday Unu
Diyabetik Cevizli Tarçınlı Kek
Pişirme Önerisi
Yumurtanın ve sütün soğuk olması kekin kabarmasını engelleyeceği için malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterelim. Kek karışımını fırına koyduğumuz ilk 30 dk fırınımızı açmamalısınız. Açtığınızda sıcaklık değişimi olacağı için kekiniz sönebilir.
Kaç Kişilik
4 Kişilik
Hazırlama Süresi
100 Dakika
Pişirme Süresi
40 Dakika
NASIL HAZIRLANIR ?

Önce bir kabın içerisine, yumurtaların akını alarak mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar (3 katı kabarıncaya dek) çırpılmalı. Ardından sırasıyla sıvı tatlandırıcı, karbonat eklenerek sadece karışıncaya kadar çırpma işlemi devam etmeli. Daha sonra un, yumurtaların sarısı, kabartma tozu ve tarçın eklenerek karıştırmaya devam edilmeli. Son olarak yağ, süt ve ceviz de eklenerek karıştırılmalı. Kalıbın içerisini tereyağı ile yağlayıp, kek karışımını içerisine koyalım. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.

 

Afiyet Olsun.

Obezite ve diyabet hastalarının Realife un ve unlu mamüllerine ulaşması artık daha kolay!
Realife unlu mamüllerine Masum Beyaz Diyet ve Diyabet Fırınımızdan veya online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.