Tarifler Diyabetik Tarifler Diyabetik Açma
MALZEMELER
Realife Diyabetik Buğday Unu
Diyabetik açma, Realife Diyabetik un kullanılarak yapılmıştır. Çünkü Realife diyabetik un içeriğindeki enzime dirençli nişasta sayesinde sizi diyabetin etkilerinden korur.
Diyabetik Açma
Pişirme Önerisi
Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmesi açmaların daha iyi kızarmasını sağlayacaktır.
Kaç Kişilik
3-4 Kişilik
Hazırlama Süresi
80 Dakika
Pişirme Süresi
30-35 Dakika
NASIL HAZIRLANIR ?

Yaş maya, ılık sütün içinde eritilir. Ardından maya ve süt karışımına  tatlandırıcı eklenip karıştırılır. Süzdürülerek sıvı yağ karışıma eklenir. Un ve tuz aynı anda yoğurma kabına eklenip önce yavaş, sonrasında hızlı yoğurma ile kulak memesi kıvamına gelene kadar en az 10 dakika yoğurulur. Yoğurmanın ardından ise oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
Sonrasında 100'er gramlık bezelere ayrılır. 25 cm lik silindir şekline getirilen bezeler düz bir zemin üzerinde, iki uç ters yöne kıvrılarak yuvarlanır ve uçları birleştirilir. Fırın tepsisine alınan hamurlar tekrar oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ile süslenen hamurlar, önceden ısıtılmış  180 °C lik fırında 30-35 dakika pişirilir.

 

Afiyet Olsun.

Obezite ve diyabet hastalarının Realife un ve unlu mamüllerine ulaşması artık daha kolay!
Realife unlu mamüllerine Masum Beyaz Diyet ve Diyabet Fırınımızdan veya online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.